طیبی در افتتاحیه کنفرانس وبپژوهی مطرح کرد؛
لزوم دستیابی کشور به فناوریهای حوزه فضای مجازی و اطلاعات
فناوری اطلاعات و فضای مجازی، تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اجتماع و حتی امنیت ملی کشورها داشته است.
رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر تاثیر چندجانبه فضای مجازی و فناوری اطلاعات بر روی جامعه گفت: فناوری اطلاعات از آن فناوریهایی است که ما حتما باید در کشور صاحب آن شویم.
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در مراسم افتتاحیه چهارمین کنفرانس بینالمللی وب پژوهی که امروز (چهارشنبه) در دانشگاه علم و فرهنگ با حضور محققان داخلی و جمعی از محققان کشورهای انگلستان، فرانسه و مالزی برگزار شد، اظهار کرد: هیچ فناوری مثل فناوری اطلاعات و فضای مجازی تاثیر چند جانبه بسیار مثبت و بسیار منفی روی هم ابعاد زندگی فردی و اجتماعی جوامع نداشته است.
وی ادامه داد: فناوری اطلاعات و فضای مجازی، تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اجتماع و حتی امنیت ملی کشورها داشته است.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: ما همیشه به فناوری از جنبه کاملا مثبت نگاه میکنیم، اما فناوری میتواند استفادههای مضری هم داشته باشد.
طیبی یادآور شد: ما در جهاد دانشگاهی، فناوریهای زیادی از جمله سلولهای بنیادی، فرستنده رادیویی، داروهای نوترکیب و فناوریهای دیگر زیادی تولید کردهایم، اما هیچ فناوریای مثل فناوری اطلاعات و فضای مجازی روی جامعه تاثیر عمیقی نداشته است.
وی تاکید کرد: فناوری اطلاعات از آن فناوریهایی است که ما حتما باید در کشور صاحب آن شویم.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: ما باید علاوه بر اینکه دانش این فناوری را کسب میکنیم، باید فرصتهایی را که این فناوری در اختیارمان قرار میدهد، بشناسیم و بویژه در حوزه اقتصادی به آن توجه کنیم.
طیبی ادامه داد: دانشجویان ما باید روی این موضوع خوب کار کنند، چون آینده شغلی خوبی نیز میتواند داشته باشد، البته لازم است که روی ابعاد دیگر فناوری اطلاعات بویژه بعد فرهنگی و سیاسی نیز توجه کنیم و آنها را مورد مطالعه قرار دهیم.
وی ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه علم و فرهنگ به جهت برگزاری این کنفرانس، اظهارکرد: ما در جهاد دانشگاهی نیز خیلی زود به این بحث پرداختیم و پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی و گروههای پژوهشی در واحدهای مختلف جهاد از جمله صنعتی شریف و همچنین گروه پژوهشی جامعهشناسی را در پژوهشگاه علوم انسانی تشکیل دادیم تا تاثیر شبکههای اجتماعی را روی زندگی مردم مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: جهاد دانشگاهی کارهای خوبی از جمله پروژهای برای شرکت مخابرات جهت پرداخت قبض، مذاکره با مجلس شورای اسلامی جهت دیجیتال کردن مدارک آنها و همچنین تشخیص سرقت علمی و یا دادهکاوی متنی را در زمینه فناوری اطلاعات انجام داده است.
طیبی ادامه داد: علیرغم کارهای خوبی که جهاد تا کنون در این زمینه انجام داده است، هنوز رضایت کامل نداریم و تصمیم به انجام کارهای بزرگی در این زمینه داریم؛ چون این استعداد در جهاد دانشگاهی وجود دارد و باید از فارغالتحصیلان این حوزهها نیز استفاده کرد.
رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: در این حوزه در حال حاضر دو زمینه را انتخاب کردیم و امیدواریم با مسئولان در وزارتخانههای مختلف به توافق برسیم که این پروژهها را اجرا کنیم تا هم کارهای بزرگی انجام دهیم و هم اینکه زنجیره تامین این کارها جوانان باشند و بتوانند در حوزههای مختلف به ما کمک کنند.
طیبی در ادامه افزود: ما برای انجام این کارها به حمایت مدیران ارشد نظام و تامین منابع مالی بزرگ نیاز داریم.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات جدیای که در کشور وجود دارد، دیر پاسخ دادن به تغییرات فناوری در دنیا است؛ البته خوشبختانه سرعت جهاد دانشگاهی در پاسخگویی به تغییرات فناوری بسیار زیاد است، زیرا فلسفه تشکیل آن تولید و الگوسازی علم و فناوری است.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: جهاد میخواهد ثابت کند که جوانان و محققان ما توان انجام کارهای بزرگ را دارند، اما پاسخی که مسئولان در حمایت از این کارها میدهند کند است، در حالی که این زمینه، زمینهای نیست که بخواهیم از آن غفلت کنیم.
طیبی در پایان تاکید کرد: ما در هیچ حوزه فناورانهای به اندازه فناوری اطلاعات، در تغییر و ارتقای علم سرعت نداشتهایم.
در بخش دیگری از این مراسم، با حضور پروفسور Hasan Ait- kavi استاد دانشگاه لیون فرانسه و پروفسور محمد سرایی استاد دانشگاه سالفورد انگلستان از اولین شماره مجله بینالمللی وب پژوهی رونمایی شد.